...

Udruga za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećenog sluha Hrvatske

Projekt KRUG – Kultura, umjetnost, građani

...
...

Onima koji nas prate projekt KRUG - KultuRa, Umjetnost i Građani (UP.04.2.1.04.0151) nije nepoznanica i svakako su dobro upoznati sa svim aktivnostima na kojima smo u zadnjih godinu i pol kao partneri Pučkog otvorenog učilišta Zagreb radili.

No, da podsjetimo. Projekt je zamišljen kao kreiranje i provedba civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište u Zagrebu, a mi kao udruga u kulturi koja okuplja osobe s invaliditetom gluhoće jedan smo od strateških partnera.

U prethodnom razdoblju završili smo jednu fazu projekta, a to je onaj praktični. Uspješno smo, kao projektni tim, održali radionice keramike, likovne radionice te glazbene radionice. A taj uspjeh valjalo je i obilježiti kako i priliči. Stoga se 14. veljače ove godine s početkom u 19 sati u prostorijama POUZ održala završna izložba radionica keramike, likovnih radionica te završni koncert glazbenih radionica.

Na izložbi i koncertu su sudjelovali članovi udruga Svijet tišine (udruga za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećena sluha Hrvatske), DLAN (udruga kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih), Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba te Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreb, ali i brojni građani zainteresirani za ovo događanje.

Samoj završnoj izložbi i koncertu prethodio je i Okrugli stol s članovima projektnog tima, voditeljima radionica, koordinatorima i ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

...
...
...
...
...
...
...
...
...

Krajem prošle godine, službeno točnije od 29.10.2018., započeo je projekt KRUG – Kultura umjetnost i građani (UP.04.2.1.04.0151). Projekt je zamišljen kao kreiranje i provedba civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište u Zagrebu, a mi kao udruga „Svijet tišine“ jedan smo od četiri strateška partnera, a predsjednica udruge Vanda Šagovac jedan je od koordinatora.

Prvi, inicijalni sastanak održan je 30. studenoga ove godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu gdje smo se upoznali s drugim strateškim partnerima i koordinatorima projekta, a to su: Slama – udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu, Pučko otvoreno učilište Labin, Udruga za mlade „Alfa Albona“, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ te Udruga Festival mediteranskog filma Split.

Na sastanku smo definirali nekoliko smjernica za ubuduće, a to su:

1. Definiranje početnih aktivnosti u projektu u elementu - Jačanje kapaciteta ciljnih skupina u području sudioničkog upravljanja, programiranja, financiranja i planiranja u kulturi

2. Definiranje termina aktivnosti unutar elementa - Priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa u Zagrebu, Osijeku, Labinu i Splitu

3. Dobivanje uputa vezanih za financijsko i administrativno praćenje projekta

4. Potpisivanje Sporazuma o partnerstvu

Također, sam projekt, odnosno vrijeme implementacije projekta je 18 mjeseci odnosno do 29.04.2020. godine.


U sklopu projekta KRUG – Kultura umjetnost i građani (UP.04.2.1.04.0151), financiranog od strane EU fondova, tijekom svibnja i lipnja održavale su se likovne i keramičke radionice na kojima su sudjelovali i članovi udruge „Svijet Tišine“. Radionice su održavane i vođene pod stručnim vodstvom zaposlenika Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, a kao koordinator nadgledala ih je i predsjednica udruge „Svijet Tišine“ Vanda Šagovac. U nastavku možete pogledati kako je to izgledalo. Trenutno je ljetna stanka s radionicama, a nastavljaju se u rujnu.

...
...
...
...
...
...
...

Kontaktiraj nas

Javi nam se putem naše kontakt stranice.