most thumb

 

S ponosom najavljujemo otvorenje izložbe "Projekt Most - Moja Priča" koja će se održati 22. rujna ove godine u predvorju Gradske uprave Grada Zagreba s početkom u 13 sati. Izložba se održava povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih osoba i njome želimo približiti dvije strane društva, gluhu i čujuću, te pomoći u izgradnji bolje međusobne komunikacije, razumijevanja, tolerancije i poštovanja. Želimo pomoći u postavljanju što ravnopravnijeg standarda obrazovanja, rada, socijalnog okruženja i ostvarivanja svih ljudskih prava. 

Ova izložba rezultat je suradnje Udruge "Svijet tišine" i Udruge "Slon", koja je prošle godine organizirala izložbu MOST čiji je cilj bio osvijestiti zajednicu na potrebu društvenog povezivanja, pomaganja i međusobne suradnje, po uzoru na koju smo ove godine napravili ogranak izložbe fotografija i životnih priča gluhih i nagluhih osoba.

U ovoj izložbi donosimo Vam priče 13 hrabrih gluhih pripovjedača koji su se usudili slijediti svoje snove i premostiti prepreke, u nadi da će njihove priče ohrabriti i druge osobe koje su na sličnom putu kao i one. Zadnjih nekoliko mjeseci smo u tišini pripremali nove materijale, fotografirali i snimali kako bismo Vam 22. rujna otvorili vrata ove izložbe. 

Sve fotografije, priče i video-intervjui dostupni su Vam na partnerskoj stranici www.moja-prica.com 


header strettlife novo

Na Zagrebačkom Velesajmu očekuju Vas od 24.-25. svibnja dva dana dobre zabave i druženja gdje možete pronaći i našu Udrugu. Izlagati ćemo umjetnička djela, a održavati ćemo i kratke radionice hrvatskog znakovnog jezika. Bogat program koji će Vam se nuditi na Street Life-u možete pogledati ovdje.

 


Poziv na radionice hrvatskog znakovnog jezika

Udruga za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske "Svijet tišine" poziva učenike svih osnovnih i srednjih škola na besplatne radionice hrvatskog znakovnog jezika. 

Radionice će trajati po 90 minuta, a ovisno o broju zainteresiranih osoba organizirati ćemo točan raspored koji bi bio u dva turnusa i broj održavanja radionica. 

Radionice se provode u okviru projekta prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži kroz kulturu pod pokroviteljstvom grada Zagreba. Sadržaj radionica usmjeren je na pružanje edukacije i senzibiliziranje djece i mladeži o osobama oštećena sluha.

Radionice će voditi predsjednica udruge Vanda Šagovac, dipl. turist. menadžer uz prevoditeljicu hrvatskog znakovnog jezika Renatu Kralj.

Radionice će se sastojati od:

- predstavljanja i učenja hrvatske znakovne abecede;

- bontona za bolje razumijevanje i ophođenje s osobama oštećena sluha;

- podjele primjera pozitivnih i negativnih situacija u kojima su se gluhe osobe našle;

- prikazivanja kratkog filma o gluhim osobama;

- predstavljanja poznatih gluhih ličnosti kroz povijest;

- igrokaz prepoznavanja znakova.

Ukoliko želite naučiti sporazumijevati se s osobama oštećena sluha ili već učite znakovni jezik, ali Vam je potrebno ponavljanje i podrška, ovdje smo kako bismo se aktivno uključili u javni život mladeži i doprinijeli izgradnji senzibiliziranije zajednice mladih. 

Sve zainteresirane učenike pa i škole molimo da se prijave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  najkasnije do 20. ožujka 2014. Radionice je moguće održavati u prostorijama udruge u Remetinečkoj cesti 77, Zagreb, a u slučaju interesa cijelog razreda moguć je dolazak predavača i održavanje radionica u školi.

 


Udruga "Svijet tišine" dobila je poslovni prostor

 

Nakon sedam i pol godina postojanja i marljivog rada Udruga "Svijet tišine" krajem listopada 2013. je napokon dobila svoje prve prostorije te od sada radi i djeluje na adresi Remetinečka cesta br. 77, 10020 Zagreb. 

 

 

ured3ured4

 

 

 


IZLOŽBA

"PROJEKT MOST - MOJA PRIČA"

22. - 28. RUJNA 2014.

PREDVORJE GRADSKE UPRAVE

GRADA ZAGREBA

 

plakat thumb  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 Street life program

 

ua1

Ua3

ua2

 

ured2

ured