U organizaciji Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske "Svijet tišine" održat će se 5. međunarodna izložba gluhih umjetnika u rujnu 2017. godine. Na ovom kulturnom događanju osim gluhih umjetnika iz Hrvatske, sudjelovati će gluhi umjetnici iz Europskih zemalja pa i šire (15 inozemnih gluhih umjetnika).

Udruga "Svijet tišine" se svojim aktivnostima bori za punu ravnopravnost i izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom (gluhi) i njihovo participiranje u kulturnom životu zajednice. Isto tako želi motivirati mlade gluhe umjetnike da se ohrabre u likovnom izričaju i da sudjeluju na kulturnim manifestacijama, na kojima se prepoznaje kvaliteta.

Pozivamo Vas da sudjelujete na V. međunarodnoj izložbi gluhih umjetnika "10 godina umjetnosti u tišini", u organizaciji udruge "Svijet tišine". Izložba će se održati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju. A njezino otvorenje biti će 7. rujna 2017. godine.

Nakon već održane četiri međunarodne izložbe gluhih umjetnika nesumnjivo je da postoji veliki potencijal da ova manifestacija postane dijelom tradicijskog, kulturnog i turističkog sadržaja RH.

Udruga je do sada uspješno organizirala četiri međunarodne izložbe u Hrvatskoj i to:

•Prva međunarodna izložba gluhih umjetnika "Snaga boje u tišini", Zagreb, 

1. - 6. prosinca 2009.

•Druga međunarodna izložba gluhih umjetnika "Tišina u zagrljaju Jadranskog vala", Split, 

24. rujna - 1.listopada 2011. 

•Treća međunarodna izložba gluhih umjetnika "Stvaralaštvo iz tišine", Pula,

15. - 19. srpnja 2013.

•Četvrta međunarodna izložba gluhih umjetnika “Dubrovačke ljepote u tišini”, Dubrovnik

20 – 26. srpnja 2015.

 
Uskoro više informacija, a za sva pitanja stojimo Vam na raspoalganju na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Veselimo se Vašem odazivu !
 

Osnivanjem udruge "Svijet tišine" 2006 god. napravljen je značajan iskorak u povijesti i kulturi gluhih, jer su gluhi umjetnici u Hrvatskoj bili zaboravljeni, zanemareni, zapostavljeni te tako ostali nepoznati, a vrijedni su spomena u nacionalnoj kulturi Republike Hrvatske.  

Kultura i kulturno-umjetnički prostor se pokazao kao jedno od najefikasnijih okruženja za integraciju osoba s invaliditetom, a posebno gluhih. Mišljenja smo da kultura i kulturni sadržaji moraju biti jednako dostupni svima. 

 

Sve izložbe koje je organizirala udruga „Svijet tišine“ u proteklih 10 godina rada bile su promocija kulture i umjetnosti gluhih, bile su sredstvo i oslobođenje  od predrasuda, kao i način komunikacije. 

 

U desetogodišnjem radu udruga „Svijet tišine“ intenzivno te s velikim naporom i uspjehom radila je na međunarodnoj kulturno-umjetničkoj suradnji s udrugama i umjetnicima iz cijelog svijeta, a ponajviše iz Italije, Rusije i Poljske, ali i drugim zemljama. Povodom te desetogodišnje suradnje predsjednica udruge Vanda Šagovac odlučila je uspješan rad i suradnju obilježiti jednom posebnom međunarodnom izložbom gluhih umjetnika čiji će sudionici biti hrvatski gluhi umjetnici i gluhi umjetnici iz drugih zemalja s kojima udruga „Svijet tišine“ surađuje. Ovu izložbu pratit će i foto-maraton te Konferencija o umjetnosti gluhih.

 

Ova obljetnica pod nazivom "KULTURA ŽIVOTA BEZ SLUHA" održavat će se od 23. - 26.11.2016. u prostorijama Europskog doma u Zagrebu (Jurišićeva 1/1).

 

Stoga Vas pozivamo da svojim odazivom i sudjelovanjem uveličate ovu obljetnicu kao promociju kulture gluhih i njihove integracije u širu društvenu zajednicu kroz umjetnost.

 

Uskoro ćemo objaviti prijavnice i program ove obljetnice. 
Za više informacije obratite nam se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Veselimo se Vašem odazivu !


Banner

S velikim ponosom i radošću htjeli bismo Vam najaviti kako je Republika Hrvatska, zahvaljujući napornim radom, trudom i upornošću udruge "SVIJET TIŠINE" dobila tu čast da bude domaćin Svjetskog kongresa socijalnog turizma, odnosno turizma za sve. Kongres vodi i održava svjetska organizacija ISTO (International Social Tourism Organisation  - Međunarodna organizacija socijalnog turizma) svake dvije godine u cijelom svijetu zajedno s lokalnim organizatorima

 
SVJETSKI KONGRES SOCIJALNOG TURIZMA – „Turizam kroz uključenost“ održat će se u Hotelu International u Zagrebu u periodu od 18. – 21. listopada 2016. u organizaciji ISTO (International Social Tourism organisation) odnosno Međunarodne organizacije socijalnog turizma i udruge „Svijet tišine“ s Organizacijskim odborom kao lokalnim organizatorima. Organizcaijski Odbor oformljen je na inicijativu predsjednice udruge "Svijet tišine" gđe Vande Šagovac, a za predsjednika izabran je doc.dr.sc. Miljenko Bura. Tehnički organizator Kongresa je PCO agencija PENTA.
 
 
VIŠE INFORMACIJA O SAMOME DOGAĐAJU TE UPUTE KAKO SE PRIJAVITI ZA SUDJELOVANJE NAĆI ĆETE NA SLJEDEĆEM LINKU: http://web.penta-pco.com/isto2016/DOBRODOSLI

Dragi prijatelji i umjetnici, 

u prilogu možete pronaći dokument koji sadrži Pravila i teme Fotomaratona "Dubrovačke ljepote u tišini" koji će se održati u Dubrovniku 24. srpnja 2015. te prijavnicu. Nadamo se da ćete se prijaviti u što većem broju, a u slučaju nejasnoća stojimo Vam na raspolaganju.

Pravila i teme fotomaratona.doc

Prijavnica za fotomaraton.doc


Dragi prijatelji i kolege umjetnici, 

bliži nam se datum 4. međunarodne izložbe gluhih umjetnika u Dubrovniku pod nazivom "Dubrovačke ljepote u tišini" i veselimo se što ćemo se za mjesec dana susresti s Vama. Na našoj stranici pronaći ćete Plan boravka u Dubrovniku i planirane aktivnosti, dok zadržavamo pravo sitnih izmjena po potrebi. Nadamo se da će Vas oduševiti razgledavanje grada Dubrovnika, slobodna popodneva i izleti na kupanje, Foto maraton i da ćete ponijeti kući lijepe uspomene iz još jednog bisera Hrvatske.

 

Plan boravka u Dubrovniku.doc

 

 


U organizaciji udruge "Svijet tišine" održat će se 4. međunarodna izložba gluhih umjetnika u Dubrovniku pod nazivom "Dubrovačke ljepote u tišini" u predvorju kongresne dvorane Ivana Pavla II. u samostanu Klarisa od 20. - 26. srpnja 2015. godine. Adresa samostana jest ulica Paska Miličevića 4, 20000 Dubrovnik.

Ovom izložbom želimo ukazati da je umjetnost gluhih sredstvo integracije gluhih i da će ova izložba biti svjedok o visokom stupnju vizualne komunikacije slikara koji ne čuju i onih koji to nisu. 

Pozivamo Vas da sudjelujete na ovoj 4. međunarodnoj izložbi gluhih umjetnika pod nazivom "Dubrovačke ljepote u tišini" u Dubrovniku od 20. - 26. srpnja 2015. godine. 

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje na ovoj izložbi molimo Vas da pročitate uvjete pod kojima se možete prijaviti te popunite Prijavnicu uz napomenu da troškove prijevoza i smještaja snosite sami. Ove godine međunarodna izložba neće biti natjecateljskog duha i neće biti osigurane novčane nagrade već želimo razviti platformu gdje će se gluhi umjetnici moći susresti, družiti i razmijeniti iskustva. 

Pratite nas i na Facebooku, potražite grupu pod nazivom 4. međunarodna izložba gluhih umjetnika u Dubrovniku. Nadamo se odazivu i radujemo se Vašem dolasku. 

Predsjednica Udruge

Vanda Šagovac, dipl. turist. menadžer

 

Tehnički uvjeti 4. međunarodne izložbe gluhih umjetnika.doc

prijavnica za 4. međunarodnu izložbu.doc


Obavještavamo drage prijatelje i sudionike koji će posjetiti Zagreb tijekom održavanja 1. međunarodne izložbe gluhih fotografa "Moja tiha svakodnevnica" od 1. - 6. prosinca o pogodnom smještaju koji Vam preporučujemo. U prilogu je link gdje možete provjeriti izgled hostela i ponudu. Doručak u hostelu iznosi 25 HRK, a postoji i kuhinja gdje si sami možete kuhati ukoliko to želite. Pošto iz tehničkih razloga ne možemo priložiti cjenik smještaja, molimo da nam se obratite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  s upitom kako bismo Vam mogli proslijediti cjenik.

http://www.swanky-hostel.com/mint/  

 


U organizaciji udruge "Svijet tišine" održat će se 1. međunarodna izložba gluhih fotografa pod nazivom "Moja tiha svakodnevnica" u Zagrebu, Hrvatska, u galeriji Kristofor Stanković u periodu od 1. - 6. prosinca 2014. godine. Ovom izložbom radimo iskorak u aktivnostima udruge te želimo ukazati javnosti na realnu svakodnevnicu osoba s oštećenjem sluha. Ukazujemo da je umjetnost gluhih sredstvo integracije gluhih te da će ova izložba biti svjedok o visokom stupnju vizualne komunikacije fotografa koji ne čuju i onih koji to nisu. 

Pozivamo Vas da sudjelujete na ovoj 1. međunarodnoj izložbi gluhih fotografa pod nazivom "Moja tiha svakodnevnica" u Zagrebu od 1. - 6. prosinca 2014. godine.

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje na ovoj izložbi molimo Vas da pročitate uvjete pod kojima se možete prijaviti, te popunite Prijavnicu, uz napomenu da troškove prijevoza i smještaja snosite sami. Za tri najbolja rada osigurati će se prigodne nagrade.

Nadamo se odazivu i radujemo Vašem dolasku.

uvjeti 1. međunarodne izložbe fotografija.pdf

prijavnica.pdf

uvjeti 1. međunarodne izložbe fotografija.doc

prijavnica.doc

 

 

 


Udruga "Svijet tišine"

javnim oglasom na svojoj internetskoj stranici www.svijet-tisine.hr objavljuje

NATJEČAJ

za izbor likovnih/grafičkih rješenja za kataloge:

Natječaj za:

1. međunarodna izložba umjetničke fotografije gluhih "Moja tiha svakodnevnica"

Natječaj za:

"4. međunarodna izložba gluhih umjetnika u Dubrovniku"

Pravo sudjelovanja u Natječaju imaju sve mlade osobe s područja grada Zagreba u dobi od 15 do 29 godina. Prijavitelji mogu biti amateri ili stručno obrazovani na području grafičkog dizajna i likovne umjetnosti. Pravila su uređena sukladno programu "Mladi dizajneri" pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Mogu se prijaviti likovno/grafička rješenja za jednu ili obje međunarodne izložbe te pozivamo svu zainteresiranu mladež da nas kontaktiraju kako bi dobili daljnje uvjete natječaja. Izbor likovno/grafičkog rješenja obavit će ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih stručnjaka s područja dizajna i umjetnosti, te će pobjednik biti novčano nagrađen. Natječaj je otvoren od 5. lipnja 2014. godine, a traje do 30. rujna 2014. za 1. međunarodnu izložbu umjetničke fotografije gluhih "Moja tiha svakodnevnica" odnosno do 15. prosinca 2014. za 4. međunarodnu izložbu gluhih umjetnika u Dubrovniku. Nagradni fond za svaku temu iznosi 2.500,00kn neto. Uvjete natječaja možete preuzeti ovdje.

mladi dizajn - natjecaj.pdf

mladi dizajn - natjecaj2.pdf

Kontaktirati nas možete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  


Most spaja, hrabri, potiče, motivira, stimulira, inspirira, podiže i ujedinjuje dvije strane. 

Most ruši barijere, prepreke i tabude koji stoje između nas i ostvarenja snova. 

Most je puno više od dobre ideje.

Most je centralno mjesto životnog optimizma i ljubavi za drugog čovjeka.

 

S tom idejom smo u suradnji s Udrugom "Slon" nastavili graditi Projekt Most. Rušimo barijere i gradimo mostove sa zajednicom osoba oštećena sluha! Bilježimo njihove priče o uspjehu, što je sve bilo potrebno da do njega dođu i koje su njihove ideje da promijene svijet oko sebe. Povodom Međunarodnog tjedna gluhih od 22. - 28. rujna ove godine upriličiti ćemo izložbu pod nazivom "Moja priča" u predvorju Gradske uprave Grada Zagreba, koja će objediniti priče naših pripovjedača koji su se usudili napraviti veliki korak i započeli graditi društveni most. 

Ovim putem pozivamo sve volontere i zainteresirane da se uključe u projekt, da nam se jave kako bi ostvarili suradnju!


U periodu od 14. do 28. ožujka 2014. godine u galeriji udruge "Svijet tišine" u Remetinečkoj cesti 77, održavat će se izložba "Moj grad" povodom otvaranja prvog Kulturnog centra za gluhu populaciju u Hrvatskoj. Izložbu će upriličiti umjetnički radovi članova udruge posvećeni gradu Zagrebu.

Čast nam je što će izložbu službeno otvoriti gradonačelnik gospodin Milan Bandić te se veselimo brojnom odazivu naših dragih gostiju, prijatelja i članova. Pozivamo Vas da otkrijete kako gluhi umjetnici vide i osjećaju toplinu grada Zagreba.

 

 

 

 


 

U periodu od 9. - 14.12.2013. u galeriji Greta u zagrebačkoj Ilici 92 održavati će se izložba "Tri kipara iz svijeta tišine", a upriličiti će je kiparski radovi gluhih umjetnika Mirjane Sorko-Nikolić, Dušana Došenovića i Koče Popovića.

 

Udruga je napravila iskorak i prvi puta organizirala izložbu kiparskih radova kojom želimo ukazati da je umjetnost gluhih sredstvo integracije gluhih te sa ciljem da upoznamo i senzibiliziramo javnost s kulturom. Grafički dizajn plakata, pozivnica i kataloga izložbe je odradila Katarina Mihovilović, pobjednica našeg natječaja za mlade dizajnere.

 

Veselimo se brojnom odazivu naših dragih gostiju, prijatelja i članova.

 

 


 

V. MEĐUNARODNA IZLOŽBA

GLUHIH UMJETNIKA

-

"10 GODINA

UMJETNOSTI U TIŠINI"

ROVINJ

7.9.2017.

 

apartments-rovinj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"KULTURA ŽIVOTA BEZ SLUHA"

-

MEĐUNARODNA IZLOŽBA

FOTO-MARATON

KONFERENCIJA

povodom 10.obljetnice rada

udruge "Svijet tišine"

23. - 26.11.2016.

Snimka zaslona 15

 

 

 

 

 

 

 

SVJETSKI KONGRES 

 SOCIJALNOG TURIZMA

18. - 21.10.2016.

Zagreb

 

Prijem kod gradonačelnika

 

 Banner 1

 

 

 

 

 

 

  

PRAVILA I TEME 

FOTOMARATONA

"Dubrovačke

ljepote u tišini"

24. srpnja 2015.

 

  

 

 

PLAN BORAVKA U

DUBROVNIKU

20. - 26. SRPANJ 2015.

Old town of dubrovnik1

 

 

 

4. MEĐUNARODNA IZLOŽBA

GLUHIH UMJETNIKA 

"DUBROVAČKE LJEPOTE

U TIŠINI"

DUBROVNIK

20. - 26. SRPNJA 2015.

 

 

plakat dubrovnik thumb

 

  

 

 

OBAVIJEST O 

SMJEŠTAJU U ZAGREBU

 

swanky mint

   

 

  

1. MEĐUNARODNA 

IZLOŽBA UMJETNIČKE

FOTOGRAFIJE GLUHIH

"MOJA TIHA

SVAKODNEVNICA"

1. - 6. PROSINCA 2014.

GALERIJA

KRISTOFOR STANKOVIĆ

ZAGREB, HRVATSKA

 thumb plakat

 

 

 

 

 

 NATJEČAJ ZA MLADE

DIZAJNERE 2014.

 

 

 

 PLAKAT

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

PROJEKT "MOJA PRIČA"

MOJA PRICA1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZLOŽBA "MOJ GRAD"

 moj grad1 

 

IZLOŽBA "TRI KIPARA IZ

SVIJETA TIŠINE"

plakat_za_web.jpg