...

Likovna kolonija Bjelovar

Likovna kolonija Bjelovar

...

"Udruga za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećena sluha Hrvatske »Svijet tišine« iz Zagreba i Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije, zajedničkom suradnjom održale su likovnu koloniju gluhih umjetnika u Bjelovaru dana 12. rujna 2020.

Likovna kolonija je organizirana kao susret zagrebačkih i bjelovarskih gluhih umjetnika, na kojoj su gluhi umjetnici u ugodnoj atmosferi i druženju pokazali svoje umjetničke mogućnosti i dokazali da umjetnost nema granica.

Pridržavajući se propisanih mjera aktivnost je provedena va vanjskom otvorenom prostoru, sa desetak gluhih umjetnika od kojih je svaki sam izabrao temu svojeg rada te su nakon cjelodnevnog druženja uz slikanje održali u 17h završnu izložbu koju su posjetili prijatelji, susjedi i članovi Udruge osoba oštećena sluha BBŽ.

Ovo druženje na likovnoj koloniji gluhih umjetnika financirao je Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu-kulturni amaterizam."


Stvarati je zabavno, a kad je to još u društvu dragih prijatelja , tada je užitak potpun. Naša je ekipa slična po mnogočemu kao čovjek čovjeku, sa oštećenjem sluha ili bez, ali ista jer su svi zaljubljenici u slikaranje. I tako je ta ista ekipa, u malom konvoju sjela u aute i krenula na svoj put stvaranja i druženja u Bjelovar. Prvobitna ideja je bila da se kolonija održi u prekrasnom bjelovarskom parku, ali nažalost, kako je ova godina obilježena koronom, tako smo i od te ideje odustali, a i imali smo drugu opciju, gostoprimstvo predivnih domaćina, naše članice Boženke Stansa i njenog supruga Rajka, koji su nas velikodušno ugostili u svom dvorištu.

Motiva i ideja nije nedostajalo, ugodan domaći ambijent bio je baza gdje smo opet zaboravili na vrijeme, gdje je pažnja bila usmjerena samo na pregršt boja, pokret ruke kistom i rezultat koji stvaramo. Svatko svojim jezikom i stilom, iskreno, iz duše, stvorio je svoje novo umjetničko djelo. Uz poneki pogled na druge, uz poneki komentar, šalu, dan je prošao prebrzo, tako da se druženje nastavilo do kasno u noć. Tokom dana pridružili su nam se gluhi članovi iz Bjelovara, a imali smo čak i goste iz Varaždina kojima nije bilo teško „potegnuti“ do Bjelovara. U Zagreb smo se vratili umorni, ali zadovoljni, jer svatko od nas bogatiji je za još jedno umjetničko djelo, za još jedno iskustvo, za još jedno zbližavanje, do idućeg susreta.


Kontaktiraj nas

Javi nam se putem naše kontakt stranice.