...

DEAF FEST UK – „Share your story“

DEAF FEST UK – „Share your story“

Kao što vam je već i dobro poznato, mi iz „Svijeta Tišine“ od svoga osnutka njegujemo tekovine međunarodne kulturne suradnje te širenja novih poznanstava, suradnji i iskustava na tom području. Na brojnim takvim manifestacijama već smo veterani, a na većini njih bili smo prvi i ostali jedini predstavnici Republike Hrvatske. Jedan od onih na kojima smo prvi predstavnici Hrvatske i hrvatskih gluhih umjetnika je i vodeći festival gluhih umjetnika u Ujedinjenom Kraljevstvu – DEAF FEST UK.

...

Ove 2019. godine održavao se trinaesti po redu DEAF FEST UK u gradiću Wolverhampton na sjeveru Engleske, udaljenom tek 30-ak kilometara od Birminghama. Sama manifestacija čiji je ovogodišnji naziv „Share your story“, odnosno na hrvatskom „Podijeli svoju priču“. Festival se održavao u popularnom „Lighthouse“ („Svjetionik“). Lighthouse je dobrotvorno i umjetničko mjesto koje ima za cilj povećati uživanje i razumijevanje tehnološki temeljenih medija, posebno filma, videa, fotografije i kreativnih medija, te naglasiti njihovu važnost za kulturni i društveni i život Wolverhamptona te ga to čini idealnim mjestom za održavanje ovakvog programa.

Organizator ovog događanja je organizacija „Zebra Access“. To je dobrotvorna organizacija koju vode gluhi, a posvećena je osiguravanju da svi gluhi i nagluhi ljudi uživaju ravnopravno sudjelovanje i pristup bez komunikacijskih prepreka.

...

U dinamičnom festivalu tijekom cijelog vikenda prikazani su filmovi i dokumentarni filmovi britanskih i međunarodnih tvorca gluhih filmova i nastupi uživo koji počinju u petak navečer na programu Festivala, sve do svečanosti nagrada Gala i Late-Night Deaf Party. Događaji su uključivali mlade gluhe, radionice za odrasle i mlade gluhe, sajam štandova, prezentacije, panel diskusija, natjecanja i dvogodišnji Film i TV program.

Izložba gluhih umjetnika i fotografa bila je izložena tijekom cijelog svibnja u glavnoj galeriji u medijskom centru „Lighthouse“.

...

Svojim sudjelovanjem predstavili smo ne samo rad svoje udruge, nego i povijest hrvatske gluhe umjentosti, mogućnosti i umjetnički talent sadašnjih gluhih umjetnika te postavili temelje za buduće kulturno-umjetničke suradnje s gluhim umjetnicima i njihovim organizacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Kontaktiraj nas

Javi nam se putem naše kontakt stranice.