...

Likovna kolonija Samobor

Likovna kolonija Samobor

...

3. listopada 2020. u organizaciji Udruge za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećena sluha Hrvatske "Svijet tišine" iz Zagreba i Udruge gluhih i nagluhih grada Samobora održana je Likovna kolonija gluhih i nagluhih umjetnika.

...

U ovo vrijeme pandemije Likovna kolonija je održana u ugodnom ambijentu ribičkog kluba Samobor u Bobovici, gdje su gluhi umjetnici u tišini stvarali umjetnička djela. Nakon toga uslijedilo je druženje.

...

Također, ovo je bila izvrsna prilika za povezivanje i međugradsku suradnju Zagreba i Samobora u obliku kulturno-umjetničkog amaterizma, što nam je ujedno i veliki prioritet. Suradnja se uspješno ostvarila tako što su gluhi umjetnici „Svijeta Tišine“ zajedno s umjetnicima udruge gluhih i nagluhih Samobora održali radionice te su potom rezultati radionice i radovi umjetnika biti izloženi u Zagrebu i Samoboru.

...

Cilj projekta bio je putem manifestacije uspostaviti platformu putem koje se umjetnici s poteškoćama u sporazumijevanju mogu aktivno integrirati u svakidašnje društvo potičući stvaranje svijesti o bogatstvu i raznolikosti njihove kulture na domaćoj i inozemnoj razini. Navedeni projekt iznimno je učinkovit u nadilaženju prepreka u komunikaciji među kulturološki različitim slojevima stanovništva te u promociji integracije gluhe populacije kao i u razvoju civilnog društva proširivanjem znanja o kulturnom i umjetničkom razvoju društava s poteškoćama u sporazumijevanju.

...


Kontaktiraj nas

Javi nam se putem naše kontakt stranice.