...

2. Likovna radionica i kolonija „Eugen Buktenica Đenko“ 2019.

2. Likovna radionica i kolonija „Eugen Buktenica Đenko“ 2019.

Prošle godine utemeljili smo jednu čvrstu, a umjetnički izuzetno bogatu suradnju s likovnom udrugom „Eugen Buktenica Đenko“, koja se pokazala i više nego uspješnom na Danima Eugena Buktenice u lipnju prošle godine. Stoga smo odlučili nastaviti i ojačati tu suradnju i ove godine u sklopu programa „Šoltansko kulturno ljeto 2019.“ Dani Eugena Buktenice, ta četverodnevna manifestacija održana je u organizaciji Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko i u suradnji s Kulturno-informativnim centrom Općine Šolta, udrugom „Svijet Tišine“ te našim poznatim Hlebincima. Ovogodišnja manifestacija održavala se od 27. – 30. lipnja 2019.

...

Tako se u Domu kulture u Grohotama (otok Šolta), 28. lipnja 2019. održalo svečano otvorenje manifestacije Dani Eugena Buktenice 2019. – „Putevima naive – Đenku u čast“.

Na svečanom otvorenju održalo se i nekoliko prigodnih govora, ali i predavanja:

  • Leo Nikolić (predavač i stručnjak iz područja kulture i turizma) održao je prezentaciju i predstavio Šoltu na karti europskih kulturnih ruta - Nova ruta "Putevima naive", čije su autorice Dubravka Davidović, predsjednica Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute i mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".
  • Vicko Buktenica (slikar i nasljednik Eugena Buktenice)
  • Vanda Šagovac (predsjednica udruge „Svijet Tišine“

...

No ovom izložbom željeli smo proslaviti i naš uspješni rad na području kulture i umjetnosti gluhih kao sredstva njihove integracije u širu društvenu zajednicu. Ova izložba bila je također i plod stvaranja uspješne međunarodne kulturne suradnje s drugim organizacijama i pojedincima u umjetnosti i kulturi gluhih.

...


Kontaktiraj nas

Javi nam se putem naše kontakt stranice.